Boligen


Din lejlighed på botilbuddet

Når du flytter ind på botilbuddet er der mulighed for at flytte i to sammenhængende værelser, med køkken, bad og toilet.
I det første rum finder du et åbent køkken, med en serverings-platform. Mange vælger at benytte dette rum som stue.

I det andet rum er indgangen til badeværelset. Der er mulighed for at afskærme de to rum, hvis man ønsker dette. Der er vinduer med udsigt til natur eller gårdmiljø i begge rum.

Køkkenet er udstyret med to kogeplader, en lille ovn, køleskab, køkkenvask samt opbevaringsplads. Der er ydermere vægplads til, at man selv kan hænge hylder eller andet op.

På værelset har man eget toilet og bad og der er skabe til tøj eller anden opbevaring, der er også to vinduer med udsigt til gårdmiljøet eller haven

Fælleskabet


Vi er et levefællesskab hvor en del ansatte bor og leder sover når hun er på matriklen. Grundtanken er at leve i et fællesskab, mellem grupper, der fungerer på samfundets almindelige betingelser, og grupper som har brug for omsorg og særlig opmærksomhed.

Enhver som bor i fællesskabet, har sagt ja, til at leve i naboskab med mennesker, som har forskellige udfordringer, men som alle besidder noget godt som de lærer at bringe i spil i fællesskabet.

Her bor forskellige mennesker, med forskellige kompetencer. Der er mulighed for at lære nye mennesker at kende og man kan altid finde en hjælpende hånd.

Vi tror på at læring om sig selv, også sker i takt med at være en del af noget større. For nogle mennesker kan det virke uoverskueligt, at skulle finde rundt i “den store verden” på egen hånd. Vores fællesskab fungerer godt som brobygning til det store fællesskab som det danske samfund er.

Du kan vælge til og fra, således, at du ikke behøver at være en del af, et større fællesskab. Det er først og fremmest dit og jeres sted.

Fra kreative indslag i dagligdagen til planlægning af arrangementer og fester ved specielle lejligheder og højtider. De ansatte som bor på stedet lægger mange kræfter i flere af de tiltag, vi har gang i på botilbuddet.

Det er dem, der bidrager til en dagligdag der emmer af noget mere almindeligt. Som for eksempel at spise i spisesalen om morgenen medbringende strikketøj, hunde eller et brætspil. Det, at de lever deres hverdagsliv tæt på jer, gør, at atmosfæren på botilbuddet præges af andet end fokus på de psykosociale problemstillinger mange af beboerne har at forholde sig til.

Mulig deltagelse/ bidrag i og til fællesskabet:

  • madlavning
  • rengøring
  • husmøder
  • beboermøder
  • fælles aktioner
  • forslag til forbedringer
  • støtte ved ”nabostridigheder”

Fordi fællesskab giver tryghed.

Omgivelserne


Botilbuddet i Hellebæk, ligger i særdeles flotte naturlige omgivelser. Der er direkte adgang til skoven (i baghaven) og stranden ligger lige på den anden side af vejen (i forhaven). Naturen er med til at give stedet en helt særlig stemning. Der er rig mulighed for at bruge naturen omkring sig. Man kan bade i havet, løbe en tur eller bare sætte sig.

Desuden har skoven ofte dannet rammerne for et rum, hvor vi har taget de samtaler, som har været for svære at tage på kontoret, eller tænkt de tanker, som har været for store til at kunne udvikle sig i lejligheden.

Sådan kommer du rundt

Ålsgårde ligger i 2,5 km. afstand. Her finder du et lille Indkøbscenter med Netto, Fakta, apotek, læge, fitness, fysioterapi og et lille pizzaria.

Helsingør ligger i 5 km. afstand. Her er der gode bus og tog forbindelser til København og Hillerød. I Helsingør er der et bycenter med butikker og en gågade med endnu flere indkøbsmuligheder og hyggelige caféer og restauranter. Du kan komme til Helsingør ved at tage strandvejsbussen som går lige udenfor døren.

Du kan også gå til Hellebæk station og tage toget derfra , det tager cirka 10 minutter.

Samarbejdet


Koordinerende teams:

En hver som flytter ind på botilbuddet arbejder sammen med et koordinerende team af ansatte. Teamet har ansvaret for at være tovholder på netop dine mål. Vi vægter teamets samarbejde med dig højt, da vi tror på at det hjælper til en mere helhedsorienteret indsats. Teamets arbejdsskema er derfor fordelt på hele ugen, så der stort set altid, vil være en fra dit koordinerende team, på arbejde.

De koordinerende teams arbejder med delmål og målrettet med at støtte, hjælpe og udfordre dig.

Det større pædagogiske fællesskab samarbejder om dagligdagen.

Vi har bevidst valgt at bruge ordet koordinator fremfor kontaktperson i samarbejdet mellem pædagoger og dig- netop for at tilgodese de mange forskellige relationer man kan have i fællesskabet. En koordinator er med til at skabe rammerne for udvikling.

Alle andre er med til at fylde rammerne, bidrage og følge med.